Kattluckor

KattluckaKattlucka
DjurMaxi har Sveriges största utbud av kattluckor. Vi har både billiga kattluckor och säkra kattdörrar med bekväma funktioner. Kattluckor kan monteras i dörrar, väggar, glasdörrar och fönster. Välkända varumärken som PetSafe, Ferplast, Trixie, Catmate och SureFlap finns i vårt sortiment. Kattluckorna finns i flera olika färger för att passa alla hem.

Låsfunktion
Vilken låsfunktion behöver jag? Om du bor i ett område med många katter eller om du vill hålla andra oönskade gäster ute rekommenderas en kattlucka med chipavläsning eller kattlucka som öppnas med ID-bricka. Det finns även kattdörr med magnetlås som öppnas för alla katter med magnetnyckel i halsbandet. Alla kattluckor går att stänga helt om man vill hålla katten inne på kvällstid eller om man har en inbokad tid hos veterinären. Smarta kattluckor med timer eller skymningsrelä sköter detta automatiskt och håller reda på om katten är inne eller ute. Behöver du bara en enklare kattlucka med manuell låsfunktion kan du välja mellan 2-vägs och 4-vägs låsning.

Kattlucka för stora katterInstallera kattlucka
En kattlucka är lätt att installera. För att montera luckan i rätt höjd mäter du kattens maghöjd, från marken upp till magen. Rita av mallen som följer med luckan och gör hål i dörren med lämpligt verktyg. Skruva fast kattluckans ram och använd tunnel om du vill täcka hålrum i tjockare väggar och dörrar. Välj en isolerad kattlucka eller kattlucka med vindstopp som skyddar mot drag om du skall installera i rum som känslig för kalldrag. Med en egen dörr blir din katt mer självständig och kan fritt bevaka sitt revir utan att du behöver öppna dörren.

Lär katten att använda kattluckan
De flesta katter lär sig snabbt att använda sin egen privata dörr och ser fördelarna med att kunna välja när den vill komma in och gå ut. Börja med att ställa upp luckan helt och låt katten bekanta sig med hålet. Locka sedan med godis och hjälp katten i början att trycka upp luckan. Kom ihåg att ha tålamod med ditt djur för lyckad inlärning. Både du och dina katter kommer älska friheten med att ha en egen kattdörr!

Filtrera
Shoppingalternativ
Kategori
  • Kattluckor
  • Tillbehör
Varumärke
Färg
Låsfunktion
Visa som Rutnät Lista

21 artiklar

Per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

21 artiklar

Per sida
Stigande ordning
© Copyright Trionet AB & DjurMaxi 2023