Klösmöbler

Klösträd och klösmöbler
KlösträdDjurMaxi har ett enormt utbud av klösmöbler för alla kattägare. Det finns klöspelare med slitstark sisal eller jute, samt klösbrädor med populär och klösvänlig wellpapp. Stora och stadiga klösträd med takfäste rekommenderas till stora katter som ragdoll, norsk skogkatt och maine coon. Välj klösmöbel från välkända varumärken som Trixie, Dogman, United Pets och Kattens No1.

Naturligt att klösa och klättra
Alla katter klöser för att revirmarkera och vässa klorna. Det är ett naturligt beteende som behöver simuleras. Om katten inte har klösmöbler kommer den riva på möbler, mattor och tapeter. Både inomhus- och utomhuskatter behöver klösträd. Klösmöbler stimulerar klösbehovet samt ger katten en plats för att sova, leka, klättra, hoppa, balansera och gömma sig. Med rätt klösmöbler i hemmet mår katten bra och får den stimulans och aktivitet den behöver.

Katten är anpassad för att hoppa, klättra och balansera. En hög klösmöbel med en utsiktsplats där katten kan bevaka sitt revir, gör den trygg och lugn. Där kan den hålla koll och se så att inga inkräktare gör intrång. I hem med flera katter bör det finnas flera liggplatser högt upp. Supersköna hängmattor för klösmöbler brukar vara de mest populära bäddarna.

Stoppa katten från att klösa på soffan
Katt klöser på soffanOm katten klöser på någon annan plats i hemmet, lyft den vänligt och bestämt till klösbrädan. Uppmuntra gärna med leksaker, lekvippor, kattmynta och catnip spray för att öka intresset för klösmöbeln. Rengör platser i hemmet som katten oönskat klöser på, med t ex Get Off spray som motverkar revirmarkering. Klipp kattens klor regelbundet. Alla klösbrädor blir utnötta med tiden och behöver bytas med jämna mellanrum. När en klösbräda är välanvänd tappar den tillsist den "rätta känslan" och katten börjar klösa på någon annan plats istället. Byt inte alla klösbrädor i hemmet samtidigt. Katterna vill gärna att detta sker i omgångar eftersom alla klösytor ingår i kattens revirmarkering. På stora klösmöbler med flera klöspelare kan de utnötta klöspelarna bytas ut med reservklöspelare och byggdelar till klösmöbler.

Hur många klösmöbler behövs?
Det beror på hur stort du bor och hur många katter som bor i hemmet. Vi brukar alltid rekommendera att varje katt bör ha tillgång till minst ett större klösträd där den kan klättra, klösa, sova och leka. Komplettera även med klösbrädor och klöspelare i de andra rummen. Dessa bör placeras så att katten går förbi klösbrädorna när den går runt i sitt revir. Dörröppningar, i hallar, hörn, i trappan och på väggar bakom större möbler brukar vara populära platser.

Filtrera
Shoppingalternativ
Kategori
Varumärke
Färg
Bredd (cm)
-
Höjd (cm)
-
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-60 av 151

Sida
Per sida
Stigande ordning
  1. Trixie. Klöspelare Jute M8 | Ø 9cm. Klöspelare med juterep.
    Klöspelare Jute M8 | Ø 9cm
    fr. 89 kr
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-60 av 151

Sida
Per sida
Stigande ordning
© Copyright Trionet AB & DjurMaxi 2023