Träningsdummy Kaninpälslook

Träningsdummy för foder och godis
99,00 kr
Ej i lager
SKU
44256
Träningsdummy är ingen kampleksak, utan ett träningshjälpmedel för sök, apport, jakt och agility.

Träningsinstruktioner

1. Fas: Lekfull Apportering
Fyll Dummy med hundfoder (våt- eller torrfoder) och det är klart. Den gemensam­ma 'jakten' för människa och hund kan börja. Bytet: 'Dummy'.
Börja apporteringen i en miljö med få störningar. Använd en spårlina för att förhindra att din hund springer iväg med Dummyn.

2. Fas: Ledande Apportering och Sök
Under den gemensamma jakten är du 'superjägaren'. Du leder apporteringen och söket, och bara du kan öppna 'bytet' och lämna över fodret. Uppmuntra önskvärt beteende med entusiasm och genom att låta din hund äta en bit av fodret ur Dummy.

3. Fas: Ersättningsjakt och Utbildning
När hunden har lärt in apportering som grund för den gemensamma jakten kan du utöka 'jaktstrategierna'. 'Sitt', 'ligg' och 'hit' är inte trista kommandon längre, utan delar av en spännande ersättningsjakt.

4. Fas: Stärka Förtroendet
Möjligheterna att sysselsätta din hund vet nu inga gränser. I svåra situationer är de en viktig guide för din hund. Hantera dem tillsammans och stärk din hunds självförtroende och dess förtroende för dig.

Tips för Experter:
Nu kan du utöka din träning genom att kombinera enkla övningar. Minska gradvis belöningen från Dummy genom att enbart använda beröm och entusiasm för att fira prestationerna. Hunden får endast belöning från foderväskan precis i slutet av träningspasset. Detta hjälper hunden att känna igen att träningen är över.

5. Fas: Stärka Sammanhållningen
Oavsett om det gäller jakt, agility eller räddningsarbete - att ta hand om varandra, att övervinna hinder, att lösa en uppgift och att jaga samtidigt - allt detta stärker sammanhållningen enormt. Att träna med hjälp av Dummy stärker relationen och det blir möjligt att fullt ut sysselsätta din familjehund både fysiskt och mentalt.

Vänligen notera att Dummy:
• är användbar för apportering och sök, inte för kamplekar
• ej bör lämnas ensam med hunden
Mer information
Varumärke Trixie
Färg Brun/Svart
Längd 20,00 cm
Bredd 6,00 cm
Höjd 6,00 cm
Fler produkter från Trixie
Copyright © 2024 DjurMaxi