Kattlådan

Kattlåda
Kattlådor till billiga priserDjurMaxi har stort utbud av billiga kattlådor i olika modeller och storlekar. Alla innekatter behöver en toalåda. Även till utomhuskatter är det mycket uppskattat med en toalåda som kan användas på natten, samt när det är kallt och regnigt väder utomhus. För hushåll med flera katter kan det behövas flera kattlådor i olika rum. Kattlådan skall vara tillräckligt stor för att katten skall kunna vända sig i lådan, samt kunna stå obehindrat.

Träna katten att bli rumsren
Det är enkelt att träna katten att bli rumsren. När katten är 3-4 veckor är det dags för toalett träning. Ställ toalådan på ett bekvämt, lättåtkomligt och lugnt ställe i hemmet. Så fort kattungen visar tecken på att vilja gå på toa lyfter du den lugnt och snällt till lådan. Katter är renliga djur och lär sig snabbt att använda toalådan. För små kattungar rekommenderas en första kattlåda med låg framkant som är lätt att komma i. De flesta kattungar är tränad att använda kattlåda när den flyttar från uppfödaren vid 12 veckors ålder.

Rengöra kattlådan
Fyll lådan med kattsand eller strö och rengör lådan dagligen med kattsandspade eller skopa. Det finns även kattlådor med praktisk silbotten som kan rengöras utan spade. Avfall från lådan kan slängas i bajspåsar. För kattsand som kan komposteras finns biologiskt nedbrytbara påsar. Kattsandsmatta rekommenderas att läggas framför kattlådan. Mattan ger ett och hygieniskt område runt kattlådan och samlar upp kattsanden från kattens tassar. Kattsandsdeo ger extra fräsch doft och strös över sanden. Kattlådspåsar gör det enkelt att ta hand om använd kattsand. Påsarna läggs i botten av lådan, sätts fast med löstagbara kanten eller takhuven.

Kattlådor i olika modeller
Kolfilter minimerar lukt från lådan, och bör bytas regelbundet för bästa effekt. Kattlådor med tak och lucka ger katten en lugnare plats där den får sitta ifred. Takhuven håller även kattsanden i lådan och minskar risken för stänk av sand och urin utanför lådan. Takhuven kan enkelt lyftas bort eller öppnas i fronten vid rengöringen. De flesta kattlådor med tak har en transparent lucka som vid önskemål kan tas bort. För den bekväma kattägaren finns smarta kattlådor som har självrengörande funktion. Det finns även kattlådor med elektronisk luftrenare för extra effektiv luktborttagning. Hög baksida på kattlådan förhindrar läckage för katter som kissar bakåt. Det är viktigt att rengöra kattlådan regelbundet så att katten inte tvekar att använda toalådan. Om katten kissar eller bajsar på någon annan plats i hemmet, rengör platsen med t ex Get Off spray som motverkar revirmarkering.

 

Filtrera
Shoppingalternativ
Kategori
Färre
Varumärke
Färre
Färg
Färre
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-40 av 93

Sida
Per sida
Stigande ordning
 1. Trixie. Valpdyna Activated Carbon. Absorberande kissdynor med aktivt kol.
  Valpdyna Activated Carbon
  fr. 39 kr
 2. Training Pads Lavendel 20p. Absorberande underlag med lavendel doft.
  Training Pads Lavendel 20-pack
  fr. 49 kr
 3. Trixie Kattmatta Svart. Matta med två lager som samlar upp kattsand.
  Kattsandsmatta Easy-Trap
  fr. 159 kr
 4. Dogman Noodle Mat Grå. Chenillepläd till bilen
  Dogman Noodle Mat Grå
  fr. 189 kr
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-40 av 93

Sida
Per sida
Stigande ordning
© Copyright Trionet AB & DjurMaxi 2021