Katthalsband

Katthalsband
Halsband till alla katterDjurMaxi har ett brett sortiment av katthalsband i olika färger, material och modeller. Alla våra katthalsband är säkra och speciellt anpassad för katt. Extra små och smala halsband som passar kattungar, till stora halsband för storvuxna katter. Katthalsband med reflex eller blinkande katthalsband gör att ditt husdjur syns extra bra och rekommenderas speciellt att bära under mörka tider på året.

Att vänja katten med halsband
Lättast är om man börjar träna när katten är ung. Vid vuxen ålder är katten lite mer bestämd och det krävs oftast lite mer tålamod, men de flesta katter vänjer sig snabbt. Börja med att sätta på halsbandet en kort stund varje dag och utöka tiden eftersom. Det är viktigt att halsbandet inte sitter för hårt, du ska lätt få in fingrarna.

Säkra katthalsand
Använd alltid ett halsband som är anpassat för katt. Jätteviktigt att katten kan ta sig ur halsbandet om den skulle fastna så den inte stryps eller skadas. Halsband för katt är elastiska eller har ett specialspänne som öppnas om katten skulle bli fastsittande i tex en trädgren. Om du vill promenera med katt i koppel måste du använda en sele i stället då katten kan ta sig ur halsbandet.

Vem äger katten?
Katter som får gå ut själva bör ha sitt namn, adress och telefon till ägaren i sitt halsband om den skulle springa bort eller skada sig. Det finns olika varianter hur du kan märka upp din katt. ID-tub och namntub har en adresslapp inuti behållaren, lätt att byta ut om du vill ändra adress eller telefonnummer. Ett annat alternativ är att köpa en personlig graverad ID-bricka. Dessa håller länge, är vattentäta och lätt att läsa av. En katt med halsband och tydlig id-bricka får lättare hjälp att hitta hem då upphittaren lätt kan se vem som saknar sin katt.

Filtrera
Shoppingalternativ
Kategori
 • Accessoarer
 • Halsband
Varumärke
Färg
Med reflex
Visa som Rutnät Lista

33 artiklar

Per sida
Stigande ordning
 1. Happy Pet. Bandana Reindeer. Julscarf med renar till husdjur.
  Bandana Reindeer
  fr. 42 kr
 2. Liten namntub för katt och små hundar
  Trixie Namntub Silver
  fr. 16 kr
Visa som Rutnät Lista

33 artiklar

Per sida
Stigande ordning
© Copyright Trionet AB & DjurMaxi 2023