Trixie Heating Mat 30cm / 16W

Värmematta som ger idealisk värmekälla till terrariedjur
Reapris 424,15 kr Ord. 499,00 kr
I lager
SKU
32855
Leverans: 1 - 4 dagar
Värmematta till terrarium. Ger behaglig och idealisk värmekälla till terrariedjur. Stöder matsmältningsprocessen och aktiviteten. Ökar läkningsprocessen för sjuka djur och ökar deras välbefinnande.

Får endast användas utanför terrariet. Med överhettningsbrytare.

Mer än ett terrarium kan förses med värmen från en värmematta beroende på storleken och ytan på terrarierna. För att uppnå en temperaturskillnad i terrariet bör inte mer än 33% av golvytan värmas upp.

Värmemattan får inte installeras direkt mellan två isolerande material som tex trä, bark, kork och frigolit. Exempelvis får mattan får ej installeras direkt mellan undersidan av ett terrarium och ett trä skåp. Inte för användning i vatten.

För användning under ett terrarium måste ett minsta avstånd på 10 mm upprätthållas, för att säkerställa värmeväxling. Detta kan uppnås t.ex. genom att placera små fötter tillverkade av plast eller trä under terrariet. Använd ett tillräckligt antal fötter och placera dem jämt fördelat så att terrariets bas står helt vägrätt och vikten fördelas jämt.

Bottenensubstrat som är lämpliga för användning med värmematta är t ex sand, humus (fuktig), lera granuler (fuktig). För att uppnå optimal värmeöverföring bör substratskiktet i terrarium inte överstiga 5 cm.

Bör ej användas med bottensubstrat med isolerande egenskaper som t ex korkgranulat, trä- eller barkströ, humus (torr) och vermikulit.
Mer information
Varumärke Trixie
Färg Svart
Mått 30 x 20 cm
Bra att veta Säkerhetsråd: Värmemattan får inte placeras inuti terrariet. Produkten måste installeras på ett sådant sätt att dess yta och kablarna inte kan nås eller skadas av något djur eller föremål. Använd endast värmemattan på en värmetålig yta. Denna produkt överensstämmer med IP4X och IP7X.
Längd 30,00 cm
Bredd 20,00 cm
Effekt 16 W
Sladdlängd 1,4 meter
Fler produkter från Trixie
Copyright © 2024 DjurMaxi